top of page

65. Међународни сајам технике - Београд

Наш члан Зоран Вранић имао је част да буде део 65. Међународног сајма технологије у Београду. Под мотом „наука за све“, овај сајам је омогућио научницима, академицима, покретачима и образованим људима да представе своје радове и проналаске и да покажу у ком правцу се ова индустрија развија.


Један од водећих сектора са великим потенцијалом, који је истакнут на сајму, јесте биотехнологија. Институт "Биосенс" је успешно реализовао пројекте на светском нивоу и с поносом представио своје достигнуће. Овај сектор има значајан утицај на научна истраживања и пружа велике могућности за развој. Уз то, "БИО4 цампус" је био представљен на штанду за промоцију. Ова фантастична и футуристичка архитектура идеално се интегрише у окружење и постављена је као центар науке, истраживања, пословања и платформа која ће повезивати Србију са светским нивоу. Камен темељац је постављен, а структура изграђена тако да Србија може учествовати у биотехнолошким истраживањима и допринети развоју пете индустријске револуције.


Овај сајам је не само прилика за презентовање достигнућа у области технологије, већ и за изградњу партнерства и размену идеја. Омогућава наставак научних и технолошких иновација и отвара нове могућности за сарадњу. Укратко, "65. међународни сајам технологије" је пружио увид у најновија научна и технолошка достигнућа, са фокусом на биотехнологију и промоцију "БИО4 цампуса". Овај сајам је од великог значаја за развој Србије и њен улазак у пету индустријску револуцију.14 views0 comments

Comments


bottom of page